Vařené hovězí maso s vaječnou oblohou po korejsku
650 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí kližka
- 200gramůHovězí jazyk
- 200gramůTelecí hruď
- 10litrůVoda pitná
- 50gramůCibulka jarní
- 8gramůČesnek
- 45mililitrůOmáčka sójová
- 10gramůSůl
- 25gramůShiitake houby
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 14mililitrůOlej sezamový
- 2kusyVejce slepičí
- 125gramůHrušky
- 10gramůOříšky piniové
- 100gramůNudle pohankové
- Omáčka
- 45mililitrůOmáčka sójová
- 14gramůPórek
- 8gramůČesnek
- 2gramySezam - semena
- 2,2gramyChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
34 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Chrupavku, jazyk a telecí hruď očistíme a namočíme na 3 hodiny do studené vody. Houby namočíme na 1 hodinu do vody a potom je osušíme v utěrce, odřízneme jim nohy a nakrájíme je na delší plátky. Pórek a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Piniové oříšky oloupeme a osušíme v utěrce. Koření smícháme s kořenící omáčkou. Hrušku oloupeme a nakrájíme na kousky tvaru měsíčků.
- 2Do vroucí vody v hrnci dáme jazyk a chrupavky a vaříme 5 minut. Po této době vyměníme vodu za čerstvou, přivedeme vývar k varu, a potom maso vaříme na mírnějším ohni 3 hodiny. Během vaření vývaru sbíráme z vroucího vývaru tuk a pěnu. Po 3 hodinách varu přidáme do vývaru koření a vaříme další 1 hodinu.
- 3Po 4 hodinách varu odstavíme vývar z ohně, maso nakrájíme na tenké delší nudličky a okořeníme je 1/2 kořenící směsi, kterou jsme si připavili.
- 4Zchladlý vývar scedíme přez utěrku. Ve scezeném vývaru rozmícháme zředěnou sójovou omáčku a ochutíme solí. Žampiony povaříme ve vroucí vodě asi 1 minutu, a potom je nakrájíme na stejně dlouhé plátky jako maso. Vejce uvaříme natvrdo a oloupaná nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm. (Vejce snáze oloupáme, pokud je vyndáme z lednice asi o 30 minut dříve před vařením, aby získala pokojovou teplotu. Po vaření propláchneme vejce pod studenou vodou.)
- 5Nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme je a necháme chvilku okapat. Okořeněné maso, houby, kousky hrušky, piniové oříšky a vařené nudle naskládáme na pařák, zalijeme odloženým vývarem, přivedeme k varu, a potom na mírnějšm ohni vaříme 10 minut. Pokrm podáváme teplý, kořeněný kořenící omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.