Vejce s chorizem
40 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 2lžíceSádlo škvařené
- 500gramůVepřové maso mleté
- 2lžičkyOregano sušené
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 2kusyRajčata
- 2lžíceSherry brandy
- 4lžíceMléko polotučné
- 3stroužkyČesnek
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaHřebíček
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
41 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi rozpustíme sádlo, přidáme maso a smažíme za stálého míchání. Vložíme utřený česnek, oregano, skořici, mletý hřebíček, pepř a smažíme ještě 4 minuty.
- 2Přidáme sherry, cukr, sůl, promícháme a smažíme 3 - 4 minuty, odstavíme.
- 3Vejce rozšleháme s kousky rajčat a jemně posekanou cibulí.
- 4Směs chorizo dáme zpět na oheň, prohřejeme a vlijeme vaječnou směs. Smažíme za stálého míchání, až jsou vejce skoro pevná. Vmícháme mléko nebo smetanu a dochutíme kořením. Ozdobíme zeleným oreganem a podáváme s teplými tortillami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.