Vejce z Antibes
55 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
16 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
14 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Špenát omyjeme a spaříme v horké vodě. Necháme dobře okapat, poté nakrájíme na větší kousky.
- 2Cibuli oloupeme a pokrájíme, brambory zbavíme slupek a pokrájíme na kolečka.
- 3Česnek oloupeme a nasekáme na hrubší kousky.
- 4Olej rozehřejeme, necháme na něm osmahnout cibuli, poté česnek a brambory. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a podlijeme 150 ml vody.
- 5Přiklopené dusíme 40 minut.
- 6Ke konci dušení rozklepneme na špenát vejce, osolíme, opepříme a posypeme šafránem. Necháme chvíli prohřát tak, aby bílek vajec byl tepelně upravený.
- 7Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.