Vejce z Antibes

55 min.
Francie

Postup přípravy

  • 1
    Špenát omyjeme a spaříme v horké vodě. Necháme dobře okapat, poté nakrájíme na větší kousky.
  • 2
    Cibuli oloupeme a pokrájíme, brambory zbavíme slupek a pokrájíme na kolečka.
  • 3
    Česnek oloupeme a nasekáme na hrubší kousky.
  • 4
    Olej rozehřejeme, necháme na něm osmahnout cibuli, poté česnek a brambory. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a podlijeme 150 ml vody.
  • 5
    Přiklopené dusíme 40 minut.
  • 6
    Ke konci dušení rozklepneme na špenát vejce, osolíme, opepříme a posypeme šafránem. Necháme chvíli prohřát tak, aby bílek vajec byl tepelně upravený.
  • 7
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.