Velikonoční bábovka s uzeným masem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
884 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
46 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzené maso uvaříme v tlakovém hrnci, vývar odložíme, maso nakrájíme na kostičky, kopřivy spaříme a drobně nasekáme, petrželovou nať nasekáme, rohlíky nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V míse rohlíky přelijeme 180 ml vývaru z uzeného masa a necháme vsáknout. Poté přimícháme v mléce rozšlehaná vejce, maso, kopřivy, petrželovou nať, sůl, koření a dobře promícháme. Směs necháme alespoň deset minut odležet, poté vložíme do formy na bábovku, kterou jsme vymazali a vysypali. Povrch uhladíme a bábovku pečeme v předehřáté troubě, až se těsto nebude lepit na špejli.
  • 3
    Upečenou bábovku vyklopíme na servírovací talíř, rozkrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.