Velikonoční bábovka s uzeným masem
80 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová uzená plec
- 1litrVoda pitná
- 10kusůRohlíky bílé
- 8kusůVejce slepičí
- 6lžicKopřiva
- 1lžícePetržel - nať
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 120mililitrůMléko plnotučné
- 0,5lžičkaSůl
- Na formu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
884 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
46 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uzené maso uvaříme v tlakovém hrnci, vývar odložíme, maso nakrájíme na kostičky, kopřivy spaříme a drobně nasekáme, petrželovou nať nasekáme, rohlíky nakrájíme na kostičky.
- 2V míse rohlíky přelijeme 180 ml vývaru z uzeného masa a necháme vsáknout. Poté přimícháme v mléce rozšlehaná vejce, maso, kopřivy, petrželovou nať, sůl, koření a dobře promícháme. Směs necháme alespoň deset minut odležet, poté vložíme do formy na bábovku, kterou jsme vymazali a vysypali. Povrch uhladíme a bábovku pečeme v předehřáté troubě, až se těsto nebude lepit na špejli.
- 3Upečenou bábovku vyklopíme na servírovací talíř, rozkrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.