Velikonoční barevná vejce s pomazánkou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
10 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu a do vařící se vody pomalu, aby vejce nepopraskala, je lžící naskládáme do hrnce, kde je uvaříme natvrdo, potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, překrojíme napůl, vybereme žloutky a zatím necháme stranou k dalšímu použití.
  • 2
    Pomazánka: do misky nadrobíme sýr feta, posypeme mletou paprikou, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, žloutky, drobně nasekanou chilli papričku, 200 g jemně nastrouhané ředkvičky, přidáme tvaroh, olej, worcesterskou omáčku, sůl a pepř. Všechny suroviny rozmixujeme, posypeme oreganem, vařečkou promícháme, podle vlastní chuti ještě můžeme osolit a opepřit.
  • 3
    Listy ledového salátu naskládáme na velkou mělkou mísu, na každý list položíme půlku vejce a pomazánku, kterou jsme naplnili cukrářský sáček, na ně nastříkáme. Zbylé ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a pomazánku jimi dozdobíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 11. 3. 2016
Velikonoční barevná vejce s pomazánkou
Zapomněla jsem dodat, že místo ledového salátu jsem koupila polníček, ledový nám moc nechutná. A taky jsem salát ochutila - vinným octem a olivovým olejem 😁
Anonymní uživatel
pá 11. 3. 2016
Velikonoční barevná vejce s pomazánkou
Náplně je nesmyslně moc. Dělala jsem ji z poloviční dávky a po naplnění 20 půlek vajec ještě nějaká zbyla. Což je škoda, protože uchovat nejde, ředkvičky ve styku se slanou fetou pustí brzy vodu. Taky bych místo česneku dala přednost svěžejší chuti jarní cibulky, obzvláště tehdy, když vejce připravujete pro hosty😉. Bohužel palec nahoru dát nemůžu 😬