Velikonoční nádivka s uzeným a zeleninou
65 min.
Ingredience
- 300gramůKráličí maso
- 200gramůUzené maso vařené
- 4kusyŽemle tuková
- 4decilitryMléko plnotučné
- 200gramůMrkev kořen
- 170gramůKapusta kadeřavá
- 5decilitrůVoda pitná
- 1lžícePopenec
- 1lžícePažitka
- 1lžíceKerblík
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceStrouhanka
- 1lžičkaPepř bílý
- 6kusůVejce slepičí
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
45 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
821 mg
Postup přípravy
- 1Pečené maso z králíka nakrájíme na kostičky, vařené uzené maso nahrubo pomeleme na masovém strojku a oba druhy masa dáme do mísy. Housky nebo žemle pokrájíme na kostky, dáme je do druhé mísy, zalijeme a mlékem.
- 2Mrkev oloupeme, omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky. Společně s omytými listy kapusty krátce povaříme v 5 dl vody. Vaříme asi 8 minut, zeleninu vyjmeme, necháme okapat, nadrobno ji pokrájíme a přidáme k masu. Omyjeme pažitku, lístky popence (bylinka) s kerblíkem drobně pokrájíme a přiložíme k masu. Přidáme ještě rohlíky, které jsme vymačkali z přebytečného mléka, 6 žloutků, sůl podle chuti, pepř a nádivku důkladně promícháme. 6 bílků vyšleháme na tuhý sníh, který zapracujeme do nádivky.
- 3Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, nádivku vyklopíme do mísy, zarovnáme a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 190°C přibližně 35-40 minut dozlatova.
- 4Nádivku podáváme teplou i studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.