Velikonoční nádivka s uzeným a zeleninou

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
45 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
821 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pečené maso z králíka nakrájíme na kostičky, vařené uzené maso nahrubo pomeleme na masovém strojku a oba druhy masa dáme do mísy. Housky nebo žemle pokrájíme na kostky, dáme je do druhé mísy, zalijeme a mlékem.
  • 2
    Mrkev oloupeme, omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky. Společně s omytými listy kapusty krátce povaříme v 5 dl vody. Vaříme asi 8 minut, zeleninu vyjmeme, necháme okapat, nadrobno ji pokrájíme a přidáme k masu. Omyjeme pažitku, lístky popence (bylinka) s kerblíkem drobně pokrájíme a přiložíme k masu. Přidáme ještě rohlíky, které jsme vymačkali z přebytečného mléka, 6 žloutků, sůl podle chuti, pepř a nádivku důkladně promícháme. 6 bílků vyšleháme na tuhý sníh, který zapracujeme do nádivky.
  • 3
    Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, nádivku vyklopíme do mísy, zarovnáme a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 190°C přibližně 35-40 minut dozlatova.
  • 4
    Nádivku podáváme teplou i studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.