Velikonoční nádivka s vařenými vejci
55 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 7kusůRohlíky bílé
- 150gramůAnglická slanina
- 2stroužkyČesnek
- 2lžícePaprika sterilovaná
- 120gramůŠpenát listový čerstvý
- 100gramůPórek
- 2lžícePažitka
- 70gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 0,5lžičkaSůl
- Do formy
- Na vejce
- 800mililitrůVoda pitná
- 6kusůVejce slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
40 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na nudličky, špenátové listy opereme a jemně nasekáme, pórek a pažitku nakrájíme nadrobno, sterilovanou papriku nakrájíme na nudličky, česnek utřeme, rohlíky nakrájíme na kostičky.
- 2V míse přelijeme rohlíky mlékem, v kterém jsme rozšlehali žloutky, a necháme vsáknout. Poté přimícháme slaninu, česnek, papriku, pórek, pažitku, špenát, sůl, pepř, mouku a promícháme. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
- 3Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme prosátou strouhankou, dno poklademe celými vařenými vejci a přelijeme rohlíkovou směsí. Směs uhladíme a v troubě předehřáté na 175 °C pečeme asi půl hodiny.
- 4Vychladlou nádivku vyklopíme na servírovací mísu, nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.