Velikonoční nádivka s vařenými vejci

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
40 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na nudličky, špenátové listy opereme a jemně nasekáme, pórek a pažitku nakrájíme nadrobno, sterilovanou papriku nakrájíme na nudličky, česnek utřeme, rohlíky nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V míse přelijeme rohlíky mlékem, v kterém jsme rozšlehali žloutky, a necháme vsáknout. Poté přimícháme slaninu, česnek, papriku, pórek, pažitku, špenát, sůl, pepř, mouku a promícháme. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
  • 3
    Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme prosátou strouhankou, dno poklademe celými vařenými vejci a přelijeme rohlíkovou směsí. Směs uhladíme a v troubě předehřáté na 175 °C pečeme asi půl hodiny.
  • 4
    Vychladlou nádivku vyklopíme na servírovací mísu, nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.