Velikonoční plněné brambory s bylinkami

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
35 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lístky z mladé kopřivy a petrželku omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 2
    Omyjeme 10 velkých brambor se zdravou slupkou, dáme je do hrnce, zalijeme 2.5 dl vody a vaříme asi 10 minut dopoloměkka.
  • 3
    Poté je scedíme, necháme vychladnout, z brambor odřízneme vršek a brambory opatrně vydlabeme malou lžičkou.
  • 4
    Do každé brambory vložíme 0.5 lžičky másla, nastrouhaný sýr rozklepneme do nich vajíčka, která osolíme, opepříme a posypeme bylinkami.
  • 5
    Dáme je na pekáček do vyhřáté trouby. Pečeme při 220°C přibližně 15-20 minut.
  • 6
    Podáváme je horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.