Velikonoční plněný chléb s bylinkami
65 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaKypřicí prášek do perníku
- 1kusVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaKmín drcený
- Na náplň
- 300gramůTvaroh měkký
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyCibulka jarní
- 3lžíceKopřiva
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na potření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
14 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
759 mg
Cukr
492 mg
Postup přípravy
- 1Kopřivy spaříme a nasekáme, petrželovou nať a kopr nakrájíme, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme i s natí.
- 2Měkký tvaroh našleháme se solí a pepřem, přidáme česnek, cibuli, kopřivy a bylinky.
- 3Mouku prosejeme na vál s kypřícím práškem, do důlku vlijeme v mléce rozšlehané vejce, rozpuštěné máslo, přidáme sůl a kmín. Vypracujeme hladké těsto, které necháme pod fólií v chladničce alespoň hodinu odpočinout.
- 4Z těsta oddělíme čtvrtinu, zbylé rozválíme na placku, potřeme tvarohovou nádivkou, zavineme, konce podložíme, aby nádivka nevytékala, a na několika místech lehce propícháme vidličkou. Závin přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.
- 5Ze zbylého těsta vyválíme tři válečky, z kterých upleteme copánek, kterým položíme po délce do středu závinu. Potřeme závin rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 175°C pečeme, až závin zrůžoví.
- 6Chléb porcujeme až po vychladnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.