Velikonoční polévka

60 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou zeleninu (mrkev, celer a pórek) nakrájíme nahrubo a dáme vařit do vody. Chléb (asi 2 krajíčky) nakrájíme na kostičky a na dvou lžících másla osmažíme dozlatova.
  • 2
    Mezitím si připravíme světlou jíšku z másla a mouky – tu pak zalijeme prolisovaným (rozmixovaným) zeleninovým vývarem a povaříme.
  • 3
    Omytý špenát, mangold a hlávkový salát nakrájíme na nudličky, česnek utřeme, cibuli, pažitku a petrželku nakrájíme nadrobno a vše přidáme do polévky. Polévku dokořeníme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
  • 4
    Nakonec polévku zjemníme žloutkem rozšlehaným ve smetaně – polévku ještě zahřejeme, ale již nevaříme.
  • 5
    Podáváme s chlebovými kostičkami, které nasypeme do polévky nakonec, aby se nerozmočily.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.