Velikonoční smetanová polévka s jarními kopřivami

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
21 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
620 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a očistíme mrkev, celer, petržel, mladé jarní kopřivy a pažitku.
  • 2
    Kořenovou zeleninu pokrájíme na kostičky. Kopřivy a pažitku pokrájíme nadrobno (bylinky odložíme do misek každou zvlášť).
  • 3
    Do hrnce s 1 litrem osolené vody dáme vařit zeleninu. Vaříme ji přibližně 15 minut. Když je téměř měkká, přidáme pokrájené kopřivy, ve smetaně rozkvedláme dohladka mouku, za stálého míchání ji přidáme do polévky. Pak polévku dochutíme solí, bílým pepřem a lžičkou citronové šťávy.
  • 4
    Každou porci polévky posypeme lžičkou pažitky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.