Velikonoční smetanová polévka s jarními kopřivami
35 min.
Ingredience
- 70gramůMrkev kořen
- 70gramůCeler bulvový
- 70gramůPetržel kořen
- 2hrstiKopřiva
- 1litrVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1,5lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
21 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
620 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme a očistíme mrkev, celer, petržel, mladé jarní kopřivy a pažitku.
- 2Kořenovou zeleninu pokrájíme na kostičky. Kopřivy a pažitku pokrájíme nadrobno (bylinky odložíme do misek každou zvlášť).
- 3Do hrnce s 1 litrem osolené vody dáme vařit zeleninu. Vaříme ji přibližně 15 minut. Když je téměř měkká, přidáme pokrájené kopřivy, ve smetaně rozkvedláme dohladka mouku, za stálého míchání ji přidáme do polévky. Pak polévku dochutíme solí, bílým pepřem a lžičkou citronové šťávy.
- 4Každou porci polévky posypeme lžičkou pažitky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.