Velikonoční vaječné koule

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
4275 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
438 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s vařící vodou položíme 10 ks vejce a uvaříme je natvrdo, asi 10 minut. Uvařené scedíme, oloupeme, opláchneme ve studené vodě a necháme k dalšímu použití.
  • 2
    Mleté maso dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, drobně nasekané chilli papričky, rukou promícháme, přimícháme kečup, majoránku, drobně nasekanou petrželovou nať, rozklepneme celé vejce, zas promícháme a podle potřeby přisypeme strouhanku, podle vlastní chutě můžeme ještě přidat sůl a pepř a ještě jednou důkladně promícháme.
  • 3
    Z masové směsi rukami vytvoříme placku o velikosti vejce a celé vejce obalíme. Obalené vejce v masové směsi ještě každé zvlášť obalíme v hladké mouce, rozšlehané 2 ks vejce a strouhance. Vejce pokládáme do nahřáté fritézy s olejem a opečeme do hnědé barvy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 29. 2. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Koule byly moc dobré. Jedli jsme je s bramborami, výborná by byla bramborová kaše. Příště se nebudu bát a dám chilli papričku navíc :o)