Venkovská paštika II
21 min.
Ingredience
- 12plátkůŠunka krůtí
- 200gramůJátra kuřecí
- 1kusCibule
- 700gramůTelecí maso mleté
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaOregano sušené
- 4stroužkyČesnek
- 4kusyHřebíček
- 1lžíceVíno portské
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2špetkyPepř černý mletý
- 250gramůKuřecí šunka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
7 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
534 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 14 plátky krůtí šunky, kuřecí játra, kuřecí šunku a oloupanou cibuli nasekáme v robotu. Přendáme do mísy a přidáme mleté telecí maso, prolisovaný česnek, rozdrcený hřebíček, špetku muškátového oříšku, pepř, sůl, převařené portské víno a bylinky. Vše dobře promícháme. Formu na paštiku vyložíme zbylými plátky krůtí šunky tak, aby plátky přesahovaly přes okraje formy. Formu naplníme připravenou směsí a poklepeme s ní o stůl, aby unikly bublinky vzduchu. Na povrch paštiky přeložíme přesahující konce šunky. Paštiku pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 1 hodinu. Po upečení necháme 5 minut stát, přebytečnou tekutinu vylijeme a paštiku necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.