Venkovská paštika II

21 min.
Evropa
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
7 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
534 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    4 plátky krůtí šunky, kuřecí játra, kuřecí šunku a oloupanou cibuli nasekáme v robotu. Přendáme do mísy a přidáme mleté telecí maso, prolisovaný česnek, rozdrcený hřebíček, špetku muškátového oříšku, pepř, sůl, převařené portské víno a bylinky. Vše dobře promícháme. Formu na paštiku vyložíme zbylými plátky krůtí šunky tak, aby plátky přesahovaly přes okraje formy. Formu naplníme připravenou směsí a poklepeme s ní o stůl, aby unikly bublinky vzduchu. Na povrch paštiky přeložíme přesahující konce šunky. Paštiku pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 1 hodinu. Po upečení necháme 5 minut stát, přebytečnou tekutinu vylijeme a paštiku necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.