Venkovská polévka s dýní
45 min.
Ingredience
- 700gramůDýně
- 120gramůBrambory
- 10mililitrůOlej olivový extra panenský
- 30gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 3litryVývar drůbeží
- 125gramůNudle vaječné
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
933 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
21 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dýni a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji a másle na malém ohni a za občasného zamíchání asi 5 minut doměkka.
- 2Přidáme nakrájenou dýni, brambory a kuřecí vývar. Zvýšíme teplotu, hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme asi 10 minut, až zelenina změkne.
- 3Do polévky vložíme těstoviny, občas zamícháme a vaříme asi 5 minut. Dochutíme pepřem a solí. Jednotlivé porce posypeme nakrájenou petrželkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.