Venkovský hrnec

175 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
929 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
47 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
14 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozehřejeme olej a po částech na něm středně zprudka smažíme
  • 2
    5 minut maso. Maso vyndáme a odložíme stranou. Do hrnce vložíme ledvinky a smažíme je 3-5 minut. Vyjmeme je a odložíme stranou.
  • 3
    Do hrnce dáme kostičky brambor, kolečka mrkve, nasekanou cibuli. Smažíme 5 minut, potom je vyjmeme.
  • 4
    Do zapékací mísy vložíme vrstvy kotlet, ledvinek a zeleniny. Posypeme cukrem, osolíme a opepříme. Doprostřed vložíme bylinky, navrch klademe brambory. Přilijeme dostatečné množství vývaru, aby sahal až k vrstvě brambor. Zakryjeme těsnou poklicí a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160°C, aby maso i zelenina změkly.
  • 5
    Sejmeme poklici, zvýšíme teplotu na 220°C a 20-30 minut necháme vrstvy brambor zapéci dohněda. Před podáváním posypeme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.