Venkovský hrnec
175 min.

Ingredience
- 1kilogramJehněčí kotlety
- 450gramůLedvinky jehněčí
- 1kilogramBrambory
- 500gramůMrkev kořen
- 250gramůCibule
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 10gramůCukr krupice
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 20gramůPetržel - nať
- 750mililitrůVývar jehněčí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
929 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
47 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
14 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme olej a po částech na něm středně zprudka smažíme
- 25 minut maso. Maso vyndáme a odložíme stranou. Do hrnce vložíme ledvinky a smažíme je 3-5 minut. Vyjmeme je a odložíme stranou.
- 3Do hrnce dáme kostičky brambor, kolečka mrkve, nasekanou cibuli. Smažíme 5 minut, potom je vyjmeme.
- 4Do zapékací mísy vložíme vrstvy kotlet, ledvinek a zeleniny. Posypeme cukrem, osolíme a opepříme. Doprostřed vložíme bylinky, navrch klademe brambory. Přilijeme dostatečné množství vývaru, aby sahal až k vrstvě brambor. Zakryjeme těsnou poklicí a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160°C, aby maso i zelenina změkly.
- 5Sejmeme poklici, zvýšíme teplotu na 220°C a 20-30 minut necháme vrstvy brambor zapéci dohněda. Před podáváním posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.