Vepřová játra v pikantní omáčce
40 min.
Ingredience
- 50gramůSolamyl
- 15gramůSůl
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 50mililitrůOcet kvasný lihový
- 300mililitrůOlej stolní
- 80mililitrůVíno bílé
- 1600gramůJátra vepřová
- 2gramyPepř černý mletý
- 50gramůCukr krupice
- 20gramůGlutasol
- 300gramůRajčata
- 100gramůZázvor celý
- 200gramůOřechy burské pražené
- 200gramůVejce slepičí
- 100gramůCibule
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůPažitka
- 150gramůČesnek
- 100mililitrůOmáčka sójová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
48 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Vepřová játra odblaníme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Opepříme je, potřeme utřeným česnekem a obalíme v prosáté mouce a rozšlehaných vejcích.
- 2Plátky v horkém tuku rychleji opečeme, vyjmeme je a osolíme.
- 3Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na výpeku spolu se zázvorem a třeným česnekem. Přidáme víno, ocet, sůl, cukr, glutasol, sójovou omáčku a dobře provaříme. Nakonec zahustíme máčeným škrobem.
- 4Při podávání přeléváme plátky jater omáčkou, sypeme je jemně nakrájenou pažitkou a drcenými burskými oříšky a každý plátek obložíme rajčaty nakrájenými na kolečka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.