Vepřová krkovička s pečenými rajčaty
65 min.
Ingredience
- salsa
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceBazalka
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžícePažitka
- 0,5lžíceOregano čerstvé
- 1,5lžíceKapary
- 1lžíceHořčice
- 2kusyAnčovička - filety
- 1lžíceOcet vinný
- 0,7decilitrOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaPepř červený celý
- 8kusůRajčata
- 65mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 70gramůSýr kozí
- 1špetkaSůl mořská
- 600gramůVepřová krkovička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
825 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
68 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytá rajčata rozkrojíme na polovinu a poklademe je do zapékací misky. Pokapeme olivovým olejem, mořskou solí a pepřem. Dáme je do předehřáté trouby péct při 200 °C. Pečeme přibližně 25-35 minut. Před koncem pečení (asi 5 minut) dáme na každou polovinu rajčete 1 lžičku nastrouhaného kozího sýru.
- 2Mezitím si připravíme salsu: Do hlubší nádoby si dáme pokrájené omyté bylinky - petrželovou nať, bazalku, kopr, pažitku, oregano. Přidáme kapary, hořčici, pokrájené filety ančoviček, vinný ocet z bílého vína a olivový olej. Všechny ingredience rozmixujeme na pastu.
- 3Omyté a osušené vepřové steaky z krkovičky osolíme, opepříme rozemletým červeným pepřem a grilujeme je z každé strany dozlatova. Grilujeme je 6-8 minut.
- 4Na každý steak dáme kopeček salsy a podáváme je s upečenými rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.