Vepřová krkovička s pečenými rajčaty

65 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
825 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
68 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá rajčata rozkrojíme na polovinu a poklademe je do zapékací misky. Pokapeme olivovým olejem, mořskou solí a pepřem. Dáme je do předehřáté trouby péct při 200 °C. Pečeme přibližně 25-35 minut. Před koncem pečení (asi 5 minut) dáme na každou polovinu rajčete 1 lžičku nastrouhaného kozího sýru.
  • 2
    Mezitím si připravíme salsu: Do hlubší nádoby si dáme pokrájené omyté bylinky - petrželovou nať, bazalku, kopr, pažitku, oregano. Přidáme kapary, hořčici, pokrájené filety ančoviček, vinný ocet z bílého vína a olivový olej. Všechny ingredience rozmixujeme na pastu.
  • 3
    Omyté a osušené vepřové steaky z krkovičky osolíme, opepříme rozemletým červeným pepřem a grilujeme je z každé strany dozlatova. Grilujeme je 6-8 minut.
  • 4
    Na každý steak dáme kopeček salsy a podáváme je s upečenými rajčaty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.