Vepřová kýta na pivě s libečkovými brambory
75 min.
Ingredience
- 3lžíceSádlo škvařené
- 750gramůVepřová kýta
- 2kusyŠalotka
- 4stroužkyČesnek
- 300gramůPórek
- 7lžicKečup
- 2decilitryPivo světlé 12% 4,5% obj.
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- Libečkové brambory
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
46 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očistíme a omyjeme šalotku, pórek a česnek. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, šalotku pokrájíme na kostičky a česnek na tenké plátky.
- 2Očistíme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostky, dáme do hrnce s 1 l vody, solí, kmínem a vaříme asi 20 minut doměkka.
- 3V hrnci si rozpálíme 3 lžíce sádla, přidáme maso a restujeme 2 minuty z každé strany dozlatova. Poté přidáme cibuli s česnekem, promícháme a restujeme další 2 minuty. Přimícháme kečup, pivo a pod pokličkou dusíme 15 minut, přidáme pórek a dusíme dalších 5-7 minut. Když je maso měkké, dochutíme směs solí, pepřem a cukrem.
- 4Omyjeme libeček a drobně ho pokrájíme.
- 5K uvařeným a scezeným horkým bramborům přidáme 2 lžíce másla, libeček, promícháme a na talíře rozdělíme porce brambor, masa s pórkem, maso polijeme výpekem a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.