Vepřová kýta na pivě s libečkovými brambory

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
46 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očistíme a omyjeme šalotku, pórek a česnek. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, šalotku pokrájíme na kostičky a česnek na tenké plátky.
  • 2
    Očistíme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostky, dáme do hrnce s 1 l vody, solí, kmínem a vaříme asi 20 minut doměkka.
  • 3
    V hrnci si rozpálíme 3 lžíce sádla, přidáme maso a restujeme 2 minuty z každé strany dozlatova. Poté přidáme cibuli s česnekem, promícháme a restujeme další 2 minuty. Přimícháme kečup, pivo a pod pokličkou dusíme 15 minut, přidáme pórek a dusíme dalších 5-7 minut. Když je maso měkké, dochutíme směs solí, pepřem a cukrem.
  • 4
    Omyjeme libeček a drobně ho pokrájíme.
  • 5
    K uvařeným a scezeným horkým bramborům přidáme 2 lžíce másla, libeček, promícháme a na talíře rozdělíme porce brambor, masa s pórkem, maso polijeme výpekem a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.