Vepřová panenka s datlovou nádivkou
65 min.
Ingredience
- 100gramůDatle
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůMandle plátky
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůVepřová panenka
- 1lžičkaHořčice
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 3lžíceStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 60mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaMed včelí
- 125mililitrůVíno bílé
- 30mililitrůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
31 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Datle nakrájíme a smícháme s polovinou mandlí, polovinou česneku a opepříme.
- 2Maso podélně nařízneme, potřeme řezné plochy hořčicí, naplníme datlovou směsí. Nakonec osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
- 3Zbytek česneku smícháme se strouhankou, zbylými mandlemi a vejci. Mírně osolíme.
- 440ml oleje rozpálíme, přidáme med a maso krátce osmahneme ze všech stran. Zapékací nádobu vytřeme olejem, přendáme do ní maso, které potřeme vaječnou směsí, pečlivě přitlačíme k masu a necháme 15 minut péct při 200°C.
- 5Poté maso vyjmeme, slijeme zbylý tuk do pánve, přilijeme víno a necháme povařit, vmícháme smetanu, osolíme a opepříme. Panenku servírujeme pokrájenou na plátky a přelitou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.