Vepřová panenka s datlovou nádivkou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
31 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Datle nakrájíme a smícháme s polovinou mandlí, polovinou česneku a opepříme.
  • 2
    Maso podélně nařízneme, potřeme řezné plochy hořčicí, naplníme datlovou směsí. Nakonec osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
  • 3
    Zbytek česneku smícháme se strouhankou, zbylými mandlemi a vejci. Mírně osolíme.
  • 4
    40ml oleje rozpálíme, přidáme med a maso krátce osmahneme ze všech stran. Zapékací nádobu vytřeme olejem, přendáme do ní maso, které potřeme vaječnou směsí, pečlivě přitlačíme k masu a necháme 15 minut péct při 200°C.
  • 5
    Poté maso vyjmeme, slijeme zbylý tuk do pánve, přilijeme víno a necháme povařit, vmícháme smetanu, osolíme a opepříme. Panenku servírujeme pokrájenou na plátky a přelitou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.