Vepřová panenka s mušlemi
75 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová panenka
- 50gramůŠunka od kosti
- 1kusCibule
- 3kusyRajčata
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kilogramMušle slávky
- 0,5hrstPetržel - nať
- 0,25litrVíno bílé
- 1špetkaŠafrán
- 6stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
19 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Panenku nakrájíme na kousky cca 2 cm velké. Šunku pokrájíme najemno. Oloupeme česnek a cibuli a najemno nasekáme. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nadrobno pokrájíme. Petrželku opláchneme, otrháme lístky a nasekáme je.
- 2V pánvi rozpálíme olej a maso na něm postupně ze všech stran orestujeme. Vyjmeme, dáme na talíř a zaprášíme moukou. V tuku v pánvi osmahneme šunku, přidáme cibuli, česnek a petrželkové stonky. Poté vmícháme maso a rajčata, přilijeme víno. Šafrán rozdrobíme a necháme rozpustit v trošce vody. Přidáme k masu, ochutíme solí a pepřem. Zakryté dusíme na mírném ohni cca 45 minut.
- 3Mezitím mušle důkladně opláchneme, použijeme pouze uzavřené a 10 minut před koncem vaření je přidáme k masu a společně povaříme, dokud se neotevřou. Uzavřené vyhodíme.
- 4Směs rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.