Vepřová panenka s mušlemi

75 min.
Portugalsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
19 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Panenku nakrájíme na kousky cca 2 cm velké. Šunku pokrájíme najemno. Oloupeme česnek a cibuli a najemno nasekáme. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nadrobno pokrájíme. Petrželku opláchneme, otrháme lístky a nasekáme je.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej a maso na něm postupně ze všech stran orestujeme. Vyjmeme, dáme na talíř a zaprášíme moukou. V tuku v pánvi osmahneme šunku, přidáme cibuli, česnek a petrželkové stonky. Poté vmícháme maso a rajčata, přilijeme víno. Šafrán rozdrobíme a necháme rozpustit v trošce vody. Přidáme k masu, ochutíme solí a pepřem. Zakryté dusíme na mírném ohni cca 45 minut.
  • 3
    Mezitím mušle důkladně opláchneme, použijeme pouze uzavřené a 10 minut před koncem vaření je přidáme k masu a společně povaříme, dokud se neotevřou. Uzavřené vyhodíme.
  • 4
    Směs rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.