Vepřová pečeně po balkánsku

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
813 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
54 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou a osušenou vepřovou kýtu osolíme a opepříme. Feferonky nakrájíme na nudličky. Špičkou nože děláme vpichy do masa a vkládáme do nich feferonky. Rozetřeme 2 stroužky česneku a potřeme jím maso. Potom kýtu obalíme v plátcích slaniny a zavážeme potravinářskou nití jako roládu.
  • 2
    Vlijeme do pekáče olej, maso na něm opečeme ze všech stran a přidáme 125 ml vody.
  • 3
    Předehřejeme troubu na 180 °C. Pekáč s masem vložíme do trouby a pečeme 40 minut. Během pečení přeléváme maso šťávou.
  • 4
    Mrkev, celer a petržel oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninové kostičky přidáme v polovině pečení k masu. Vložíme k masu ještě rajčatový protlak, tymián, rozmarýn a bílé víno.
  • 5
    Hotové maso vyndáme z pekáče a necháme odpočinout.
  • 6
    Šťávu přecedíme přes síto a podáváme s masem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.