Vepřová polévka s bramborami
70 min.
Ingredience
- 200gramůVepřové koleno
- 50gramůCibule
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 3stroužkyČesnek
- 100gramůBrambory
- 250mililitrůVepřová krev
- 1000mililitrůVoda pitná
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůMajoránka
- 200gramůChléb celozrnný žitný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
15 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, petržel, brambory a celer očistíme, nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2Do hrnce vložíme vepřové maso i s kostí, osolíme a vaříme nejméně půl hodiny. Maso vyndáme, obereme od kosti, nakrájíme na menší kousky, vložíme zpět do vývaru, přidáme zeleninu s cibulí a bramborami, přilijeme vepřovou krev, ochutíme majoránkou, pepřem, česnekem, podle chuti dosolíme a dovaříme.
- 3Polévku nalijeme do hlubokých talířů a podáváme s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.