Vepřová roláda plněná játry
120 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová plec
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1mililitrVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVoda pitná
- Játrová nádivka
- 100gramůJátra drůbeží
- 30gramůSlanina vepřová
- 60gramůStrouhanka
- 1kusCibule
- 1lžíceKapary
- 1lžíceVíno bílé
- 1kusVejce slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusRozmarýn čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
41 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytou vepřovou plec upravíme na plát, rozklepeme, osolíme a opepříme. Maso potřeme nádivkou, stočíme do rolády, zavážeme nití a obalíme v hladké mouce. Roládu vložíme do pekáče na rozehřáté máslo, podlijeme vínem, trochou vody a v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia pečeme asi 90 minut. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. Příprava nádivky: Očištěná a omytá játra nožem naškrábeme a promícháme se strouhankou, slaninou nakrájenou na kostičky, oloupanou, jemně nasekanou cibulí, nasekanou petrželkou, kapary, vínem, vejcem a čerstvým rozmarýnem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.