Vepřová roláda plněná játry

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
41 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou vepřovou plec upravíme na plát, rozklepeme, osolíme a opepříme. Maso potřeme nádivkou, stočíme do rolády, zavážeme nití a obalíme v hladké mouce. Roládu vložíme do pekáče na rozehřáté máslo, podlijeme vínem, trochou vody a v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia pečeme asi 90 minut. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. Příprava nádivky: Očištěná a omytá játra nožem naškrábeme a promícháme se strouhankou, slaninou nakrájenou na kostičky, oloupanou, jemně nasekanou cibulí, nasekanou petrželkou, kapary, vínem, vejcem a čerstvým rozmarýnem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.