Vepřová roláda z bůčku
80 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 750gramůVepřový bok
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyKmín celý
- 2špetkyMajoránka
- 500gramůBrambory
- 2lžíceHořčice
- 250gramůKabanos
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
859 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
80 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
177 mg
Postup přípravy
- 1Na tento recept použijeme bůček bez kosti, který rozřízneme tak, aby vznikl větší plát. Maso naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, hořčicí, posypeme solí a pepřem. Po celé ploše poklademe plátky kabanosu nebo špekáčků a plátky uvařených vajec. Maso zavineme do rolády a ovážeme pevně nití. Osolíme, okmínujeme a posypeme trochou majoránky. Pečeme v předehřáté troubě 45 až 50 minut. Během pečení odebíráme vypečený tuk, na kterém usmažíme brambory.
- 2Roládu nakrájíme na plátky a podáváme s bramborami usmaženými ve vlastním vypečeném tuku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.