Vepřové dělové koule
50 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžícePetržel - nať
- 400gramůRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůVepřové maso mleté
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
54 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Zpracujeme mleté maso, strouhanku, nasekanou petrželku, vejce, sůl a pepř.
- 2Směs tvarujeme do kuliček velikosti vlašského ořechu. Pečeme na oleji ze všech stran, potom přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme 20 minut.
- 3Sekaná rajčata v konzervě, prolisovaný česnek a lžíci nasekané petrželky povaříme, necháme vychladnout a podáváme k masovým kuličkám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.