Vepřové katsu s lepivou rýží
60 min.
Ingredience
- 200gramůRýže Basmati
- 100gramůstrouhanka panko
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 450gramůVepřová plec
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 2kusyJablka
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyKari koření
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 2lžičkyMed včelí
- 1lžíceOmáčka sójová
- 350mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceMouka kukuřičná
- 1kusMrkev kořen
- 1lžíceřepkový olej
- 2lžíceZázvor nakládaný
- 1lžičkaOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
28 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Cibule nasekáme na jemno, mrkev nastrouháme nahrubo a jablka nakrájíme na kostičky. Vše osmažíme na řepkovém oleji. Poté snížíme teplotu a na 10 minut podusíme.
- 2Zvýšíme teplotu, vmícháme česnek nakrájený na plátky a minutu povaříme, poté přidáme kari a zázvor. Za další minutu přidáme rajčatový protlak, med, sójovou omáčku i kukuřičnou mouku. Nakonec vlijeme vývar a vaříme 5 minut. Zelenina by měla být měkká. Tuto omáčku rozmixujeme dohladka. Dochutíme ji sezamovým olejem, solí a pepřem.
- 3Nyní si připravíme rýži – několikrát ji propláchneme, poté zalijeme 400 ml studené vody a vaříme přiklopenou 10 minut. Poté odstavíme z ohně a necháme ještě 10 minut přikryté dojít.
- 4Vepřovou plec nakrájíme na 8 kousků. Rozklepeme na tloušťku 1 cm. Osolíme a opepříme.
- 5Strouhanku smícháme s kurkumou a slunečnicovým olejem. Maso namočíme do rozšlehaného vaječného bílku a obalíme ve strouhankové směsi. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem 15 minut na 200 °C, v průběhu pečení otočíme.
- 6Vepřové maso podáváme s rýží a katsu omáčkou posypanou koriandrem a s naloženým zázvorem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.