Vepřové katsu s lepivou rýží

60 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
28 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule nasekáme na jemno, mrkev nastrouháme nahrubo a jablka nakrájíme na kostičky. Vše osmažíme na řepkovém oleji. Poté snížíme teplotu a na 10 minut podusíme.
  • 2
    Zvýšíme teplotu, vmícháme česnek nakrájený na plátky a minutu povaříme, poté přidáme kari a zázvor. Za další minutu přidáme rajčatový protlak, med, sójovou omáčku i kukuřičnou mouku. Nakonec vlijeme vývar a vaříme 5 minut. Zelenina by měla být měkká. Tuto omáčku rozmixujeme dohladka. Dochutíme ji sezamovým olejem, solí a pepřem.
  • 3
    Nyní si připravíme rýži – několikrát ji propláchneme, poté zalijeme 400 ml studené vody a vaříme přiklopenou 10 minut. Poté odstavíme z ohně a necháme ještě 10 minut přikryté dojít.
  • 4
    Vepřovou plec nakrájíme na 8 kousků. Rozklepeme na tloušťku 1 cm. Osolíme a opepříme.
  • 5
    Strouhanku smícháme s kurkumou a slunečnicovým olejem. Maso namočíme do rozšlehaného vaječného bílku a obalíme ve strouhankové směsi. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem 15 minut na 200 °C, v průběhu pečení otočíme.
  • 6
    Vepřové maso podáváme s rýží a katsu omáčkou posypanou koriandrem a s naloženým zázvorem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.