Vepřové kořeněné kari
60 min.

Ingredience
- 500gramůVepřové maso libové
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 3lžičkyKari koření
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaZázvor mletý
- 1špetkaSkořice mletá
- 1kusFeferony
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
35 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nasekáme, osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme utřený česnek, ocet, přilijeme citronovou šťávu a restujeme. Po chvíli vmícháme maso, necháme zezlátnout.
- 2Ochutíme solí, kořením, vmícháme nasekanou feferonku, podlijeme a dusíme do měkka. Poté vložíme ještě na chvíli do vyhřáté trouby. Dle chuti můžeme dosladit cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.