Vepřové kotletky na víně s šalvějovo-mandlovým pestem
30 min.
Ingredience
- 800gramůVepřové kotlety
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na přílohu
- 200gramůSalát Rosso
- 4kusyRajčata
- Pesto
- 6lžicŠalvěj čerstvá
- 25gramůMandle
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 50gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
29 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mixéru vložíme omyté pokrájené šalvějové lístky, posekané oloupané mandle, očištený nakrájený stroužek česneku, olej a nastrouhaný ovčí sýr. Směs mixujeme přibližně 15-20 minut, až vznikne husté pesto. Mezitím omyjeme listy salátu, zralá rajčata, salát necháme okapat, rajčata osušíme, rozkrájíme na čtvrtky a se salátem je ozdobně poklademe na talíře.
- 2Omyjeme a osušíme tenké plátky z vepřové kotlety bez kosti. Plátky by měly být přibližně 5mm vysoké a v průměru do 9cm. Na 8 kusů rozetřeme pesto, přikryjeme je dalšími 8 plátky a spojíme je na stranách párátky. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, na něm opečeme plátky s pestem do zlatohněda. Pečeme je z každé strany 3-4 minuty a při otáčení opečenou stranu hned ochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Když jsou opečené z každé strany, přilijeme k nim bílé víno a vaříme je 4 minuty ve víně tak, že je mezitím 2-3x obrátíme.
- 3Upečené plátky poklademe na talíře s listy salátu a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.