Vepřové kotletky na víně s šalvějovo-mandlovým pestem

30 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
29 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mixéru vložíme omyté pokrájené šalvějové lístky, posekané oloupané mandle, očištený nakrájený stroužek česneku, olej a nastrouhaný ovčí sýr. Směs mixujeme přibližně 15-20 minut, až vznikne husté pesto. Mezitím omyjeme listy salátu, zralá rajčata, salát necháme okapat, rajčata osušíme, rozkrájíme na čtvrtky a se salátem je ozdobně poklademe na talíře.
  • 2
    Omyjeme a osušíme tenké plátky z vepřové kotlety bez kosti. Plátky by měly být přibližně 5mm vysoké a v průměru do 9cm. Na 8 kusů rozetřeme pesto, přikryjeme je dalšími 8 plátky a spojíme je na stranách párátky. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, na něm opečeme plátky s pestem do zlatohněda. Pečeme je z každé strany 3-4 minuty a při otáčení opečenou stranu hned ochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Když jsou opečené z každé strany, přilijeme k nim bílé víno a vaříme je 4 minuty ve víně tak, že je mezitím 2-3x obrátíme.
  • 3
    Upečené plátky poklademe na talíře s listy salátu a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.