Vepřové kotlety s pečenými rajčaty

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
40 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá rajčata rozkrojíme na silnější plátky a poklademe je do zapékací misky. Pokapeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí a bílým pepřem. Dáme je do předehřáté trouby péct při 200 °C. Pečeme přibližně 25-35 minut. Před koncem pečení (asi 5 minut) dáme na každou polovinu rajčete 1 lžičku nastrouhaného tvrdého sýru.
  • 2
    Mezitím si připravíme salsu: Do hlubší nádoby si dáme pokrájené omyté bylinky - petrželovou nať, bazalku, kopr, pažitku, oregano. Přidáme kapary, hořčici, pokrájené filety ančoviček, bílé víno a olivový olej. Všechny ingredience rozmixujeme na pastu.
  • 3
    Omyté a osušené vepřové kotlety osolíme, opepříme rozemletým černým pepřem a grilujeme je z každé strany dozlatova. Grilujeme je 6-8 minut.
  • 4
    Na každou kotletu dáme kopeček salsy a podáváme je s upečenými rajčaty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.