Vepřové kotlety s pečenými rajčaty
60 min.
Ingredience
- salsa
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceBazalka
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžícePažitka
- 0,5lžíceOregano čerstvé
- 1,5lžíceKapary
- 1lžíceHořčice
- 1decilitrVíno bílé
- 2kusyAnčovička - filety
- 0,7decilitrOlej olivový
- 4kusyVepřové kotlety
- 8kusůRajčata
- 0,7mililitrOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
40 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytá rajčata rozkrojíme na silnější plátky a poklademe je do zapékací misky. Pokapeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí a bílým pepřem. Dáme je do předehřáté trouby péct při 200 °C. Pečeme přibližně 25-35 minut. Před koncem pečení (asi 5 minut) dáme na každou polovinu rajčete 1 lžičku nastrouhaného tvrdého sýru.
- 2Mezitím si připravíme salsu: Do hlubší nádoby si dáme pokrájené omyté bylinky - petrželovou nať, bazalku, kopr, pažitku, oregano. Přidáme kapary, hořčici, pokrájené filety ančoviček, bílé víno a olivový olej. Všechny ingredience rozmixujeme na pastu.
- 3Omyté a osušené vepřové kotlety osolíme, opepříme rozemletým černým pepřem a grilujeme je z každé strany dozlatova. Grilujeme je 6-8 minut.
- 4Na každou kotletu dáme kopeček salsy a podáváme je s upečenými rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.