Vepřové kuličky s rigatone
70 min.
Ingredience
- 750gramůVepřové maso mleté
- 80gramůStrouhanka
- 40gramůSýr Parmezán
- 60gramůCibule
- 20gramůPetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 15gramůCitronová kůra
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžíceOlej olivový
- 500gramůTěstoviny Rigatoni
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- Omáčka
- 425gramůPassata (drcená rajčata)
- 125mililitrůHovězí vývar základní
- 125mililitrůVíno červené
- 2lžíceBazalka
- 1stroužekČesnek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1178 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
51 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Důkladně promícháme mleté maso, strouhanku, parmezán, cibuli, petrželku, vejce, česnek, citronovou kůru a šťávu, sůl a pepř. Ze směsi utvoříme kuličky (na 1 kuličku 1 lžíce směsi), obalíme je v mouce.
- 2Masové kuličky smažíme na oleji dozlatova. Vyjmeme je z pánve a přebytečný tuk odsajeme papírovým ubrouskem. Tuk z pánve vylijeme.
- 3Na pánvi smícháme rajčatový protlak, vývar, víno, bazalku, drcený česnek, osolíme, opepříme. Omáčku přivedeme k varu.
- 4Ztlumíme oheň, do omáčky vložíme masové kuličky a povaříme 10-15 minut.
- 5Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je, dáme na talíře, nalijeme na ně omáčku a položíme masové kuličky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.