Vepřové kýta s pšenicí a baby karotkou

60 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
28 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
14 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu bez kosti omyjeme a osušíme. Nakrájíme z ní plátky 1.5 cm silné, které pokrájíme na hranolky. Menší žampiony očistíme, osušíme a rozkrájíme na poloviny. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Mraženou baby karotku propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
  • 2
    Na másle osmahneme cibuli, přidáme kari, bulgur, vývar, pomalu přivedeme do varu. Pod pokličkou dusíme 15 minut, občas zamícháme.
  • 3
    V pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje, přidáme maso se žampiony, které zprudka orestujeme přibližně 2-3 minuty. Ochutíme solí, pepřem, česnekem, promícháme, přidáme baby karotku a krátce, asi 1 minutu smažíme.
  • 4
    Přimícháme dušený bulgur, smetanu a pod pokličkou pak dusíme všechno ještě kolem 8-10 minut.
  • 5
    Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.