Vepřové kýta s pšenicí a baby karotkou
60 min.
Ingredience
- 250gramůVepřová kýta
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 1lžícePažitka
- 250gramůBaby karotka mražená
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaKari koření
- 250gramůBulgur
- 4decilitryVývar zeleninový
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř citronový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
28 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
14 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu bez kosti omyjeme a osušíme. Nakrájíme z ní plátky 1.5 cm silné, které pokrájíme na hranolky. Menší žampiony očistíme, osušíme a rozkrájíme na poloviny. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Mraženou baby karotku propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
- 2Na másle osmahneme cibuli, přidáme kari, bulgur, vývar, pomalu přivedeme do varu. Pod pokličkou dusíme 15 minut, občas zamícháme.
- 3V pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje, přidáme maso se žampiony, které zprudka orestujeme přibližně 2-3 minuty. Ochutíme solí, pepřem, česnekem, promícháme, přidáme baby karotku a krátce, asi 1 minutu smažíme.
- 4Přimícháme dušený bulgur, smetanu a pod pokličkou pak dusíme všechno ještě kolem 8-10 minut.
- 5Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.