Vepřové maso na kmíně
80 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 750gramůVepřová plec
- 2lžičkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2lžičkyKmín drcený
- 80gramůStrouhanka
- 30gramůSádlo škvařené
- 1lžíceHořčice
- 4stroužkyČesnek
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
38 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso nakrájíme na kostky, posypeme solí, pepřem a kmínem.
- 2Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 3V hrnci zahřejeme sádlo, přisypeme cibuli s česnekem a trochu osmažíme. Přidáme kostky masa, promícháme, hrnec zakryjeme a jakmile maso pustí šťávu, přidáme lžíci hořčice, přisypeme ještě trochu kmínu, podlijeme horkou vodou a dusíme asi 50 minut.
- 4Maso zasypeme strouhankou, promícháme, hustotu šťávy upravíme vodou a podusíme ještě 10 minut a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.