Vepřové maso s hlívou ústřičnou
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceSádlo škvařené
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 500gramůVepřová plec
- 0,25lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůVíno červené
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 250gramůHlíva ústřičná
- Na kapustu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
39 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Rozmarýn nakrájíme na drobno, opláchnuté a osušené maso nakrájíme na kostky. Očištěnou hlívu nakrájíme na nudličky.
- 2Na rozpáleném sádle orestujeme cibuli s česnekem, přidáme rozmarýn. Vmícháme maso, pepř, sůl a smažíme, až maso zezlátne. Poté přilijeme víno, necháme zredukovat, přimícháme loupaná, krájená, sterilovaná rajčata, vývar a dusíme asi 30 minut. Na závěr vmícháme hlívu ústřičnou a dál dusíme, dokud maso nezměkne, asi 30 minut.
- 3V mezičase očistíme kapustu, rozebereme na listy, pečlivě opláchneme, nakrájíme na širší proužky a v osolené vroucí vodě povaříme asi 3 minuty. Poté scedíme a necháme dobře okapat. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, petrželku opláchneme, osušíme a nakrájíme najemno.
- 4Ve velké pánvi rozpálíme olej, orestujeme na něm česnek, přidáme kapustu, opepříme, vmícháme petrželku a dobře promícháme.
- 5Dušené vepřové maso podáváme s restovanou kapustou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.