Vepřové maso s lilky
175 min.
Ingredience
- 1500gramůVepřová plec
- 30mililitrůOlej olivový
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 70gramůPaprika zelená
- 70gramůPaprika červená
- 600gramůLilek
- 60gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
- 200mililitrůVíno růžové
- 6gramůBobkový list
- 6gramůTymián čerstvý
- 6gramůPetržel - nať
- 300gramůRajčata
- 30mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
58 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.
- 2Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- 3Papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na větší kusy.
- 4Rajčata a lilky nakrájíme na plátky.
- 5Olej rozpálíme a osmahneme na něm po dobu 20 minut maso a přendáme ho na teplé místo.
- 6Do pánve dáme cibuli a papriku, restujeme 5 minut.
- 7Pak přidáme lilek a rajčata a necháme restovat dalších 10 minut. Přilijeme víno, protlak, vývar, přidáme zpět maso, do omáčky vmícháme česnek a bylinky. Vše uvedeme k varu a přiklopené dusíme 120 minut.
- 8Uvařené maso vyjmeme, z omáčky odstraníme bylinky. Dochutíme solí a pepřem, vrátíme maso a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.