Vepřové maso s lilky

175 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
58 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.
  • 2
    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  • 3
    Papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na větší kusy.
  • 4
    Rajčata a lilky nakrájíme na plátky.
  • 5
    Olej rozpálíme a osmahneme na něm po dobu 20 minut maso a přendáme ho na teplé místo.
  • 6
    Do pánve dáme cibuli a papriku, restujeme 5 minut.
  • 7
    Pak přidáme lilek a rajčata a necháme restovat dalších 10 minut. Přilijeme víno, protlak, vývar, přidáme zpět maso, do omáčky vmícháme česnek a bylinky. Vše uvedeme k varu a přiklopené dusíme 120 minut.
  • 8
    Uvařené maso vyjmeme, z omáčky odstraníme bylinky. Dochutíme solí a pepřem, vrátíme maso a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.