Vepřové maso s rajčaty a rýží
80 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 700gramůVepřová plec
- 100gramůRajčata
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 150gramůRýže předvařená (parboiled)
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkySaturejka
- 1kusHřebíček
- 4kusyNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 2špetkyKmín drcený
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
39 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibulku, usmažíme dozlatova a přidáme maso, osolíme, opepříme a zakryjeme poklicí. Necháme dusit ve vlastní šťávě asi 10 minut. Podlijeme vodou, okořeníme saturejkou, kmínem, hřebíčkem, novým kořením a bobkovým listem. Dusíme asi 30 minut. Rajčata spaříme, oloupeme a trochu pokrájíme. Přidáme k masu a dusíme 5 minut. Nyní přisypeme předvařenou rýži, přidáme česnek, promícháme a dusíme, dokud není rýže uvařená. Jednotlivé porce můžeme posypat strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.