Vepřové maso s rajčaty a rýží

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
39 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibulku, usmažíme dozlatova a přidáme maso, osolíme, opepříme a zakryjeme poklicí. Necháme dusit ve vlastní šťávě asi 10 minut. Podlijeme vodou, okořeníme saturejkou, kmínem, hřebíčkem, novým kořením a bobkovým listem. Dusíme asi 30 minut. Rajčata spaříme, oloupeme a trochu pokrájíme. Přidáme k masu a dusíme 5 minut. Nyní přisypeme předvařenou rýži, přidáme česnek, promícháme a dusíme, dokud není rýže uvařená. Jednotlivé porce můžeme posypat strouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.