Vepřové maso s tabascem a naloženou cibulí

55 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
106 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. Smícháme je s limetkovou šťávou, polovinou oregana a špetkou soli a pepře. Dáme stranou.
  • 2
    Stroužky česneku neloupeme a celé je na pánvi opečeme až téměř to černa. Poté je dáme stranou, a až vychladnou, oloupeme je.
  • 3
    Cibuli a přepůlená rajčata opékáme na grilu 8 minut (téměř do hněda). Poté je dáme do pánve, přidáme upečený česnek, lžičku tabasca, lžičku chilli koření, lžíci cukru a zbylou limetkovou šťávu. Dobře promícháme a zredukujeme na asi polovinu objemu.
  • 4
    Vepřové maso rozdělíme na steaky a posypeme je zbylým chilli kořením, oreganem, cukrem, solí a pepřem. Grilujeme 5 minut z každé strany (záleží na velikosti steaků, moje byly tak 2 cm tlusté).
  • 5
    Vepřové maso podáváme přelité omáčkou s naloženými cibulemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.