Vepřové maso s tabascem a naloženou cibulí
55 min.
Ingredience
- 2kusyCibule červená
- 2kusyLimetka
- 2lžičkyOregano sušené
- 8stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 6kusůRajčata
- 2lžíceTabasco
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 3lžičkyCukr třtinový
- 1kilogramVepřová panenská svíčková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
106 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Červenou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. Smícháme je s limetkovou šťávou, polovinou oregana a špetkou soli a pepře. Dáme stranou.
- 2Stroužky česneku neloupeme a celé je na pánvi opečeme až téměř to černa. Poté je dáme stranou, a až vychladnou, oloupeme je.
- 3Cibuli a přepůlená rajčata opékáme na grilu 8 minut (téměř do hněda). Poté je dáme do pánve, přidáme upečený česnek, lžičku tabasca, lžičku chilli koření, lžíci cukru a zbylou limetkovou šťávu. Dobře promícháme a zredukujeme na asi polovinu objemu.
- 4Vepřové maso rozdělíme na steaky a posypeme je zbylým chilli kořením, oreganem, cukrem, solí a pepřem. Grilujeme 5 minut z každé strany (záleží na velikosti steaků, moje byly tak 2 cm tlusté).
- 5Vepřové maso podáváme přelité omáčkou s naloženými cibulemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.