Vepřové medailonky s bylinkovým máslem
75 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová panenka
- 5kusůŠalotka
- 100gramůMáslo bylinkové
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůBrambory
- 4kusyMrkev kořen
- 1lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
23 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
7 g
Cukr
200 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na medailonky. Do každého nařízneme kaspu. Oloupané šalotky nasekáme a necháme zesklovatět na oleji. 50g bylinkového másla utřeme se šalotkou, nasekanou petrželkou a strouhankou. Osolíme, opepříme a směsí naplníme medailonky. Upevníme párátky. Brambory a mrkev oloupeme, nakrájíme na kostky a spolu se zbylým bylinkovým máslem zabalíme do alobalu. Vložíme na rozehřátý gril a grilujeme asi 40 minut za občasného obracení. Medailonky osolíme, opepříme a grilujeme po každé straně 6-8 minut. Medailonky upravíme na talíře a podáváme s bramborami a mrkví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.