Vepřové plátky na bílém víně a šalvějovém pestu
30 min.
Ingredience
- 2lžíceŠalvěj čerstvá
- 50gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 5lžicOlej olivový extra panenský
- 100mililitrůVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 800gramůVepřová panenka
- 25gramůMandle
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
22 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
530 mg
Postup přípravy
- 1Do mixéru dáme šalvěj, mandle, sýr, česnek a 2 lžíce oleje, mixujeme 20 minut.
- 2Nakrájíme si z masa 16 plátků. Na 8 naříznutých plátků rozetřeme pesto a přiklopíme, také naříznutými, zbylými plátky.
- 3Na velké pánvi v rozehřátém oleji smažíme 3 minuty z každé strany, osolíme a opepříme.
- 4Přilijeme víno a necháme 4 minuty vařit, v polovině vaření otočíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.