Vepřové plátky s medovou omáčkou a bramborovou kaší
55 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 600gramůVepřová panenka
- 120gramůCibule
- 100gramůKumkvát
- 20gramůMed včelí
- 15gramůHořčice
- 150mililitrůVíno bílé
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100mililitrůMléko polotučné
- 20gramůMáslo čerstvé
- 800mililitrůVoda pitná
- 20gramůPažitka
- 100mililitrůVývar z hovězích kostí
- 15gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou osolíme a vaříme 15 minut do měkka. Scedíme, přilijeme mléko, přidáme máslo, posekanou pažitku a šťouchadlem rozmačkáme.
- 2Plátky z vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji osmahneme z obou stran. Maso vyjmeme, do výpeku nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli, osmažíme, přiložíme zpět maso, přidáme med, pokrájené kumquaty a krátce podusíme. Přilijeme vývar, víno, ochutíme hořčicí a dusíme do měkka.
- 3Maso upravíme na talíře, doplníme bramborovou kaší a vše přelijeme medovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.