Vepřové plátky s plněnými bramborami

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
197 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Velké brambory omyjeme, osušíme a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme do měkka zhruba 45 minut. Poté je necháme vychladnout. V mezičase na rozpáleném oleji rozpustíme slaninu nakrájenou na kostičky, česnek a bílé části cibulek nakrájené na drobno. Vystydlé brambory podélně rozkrojíme a pomocí lžíce vydlabeme tak, aby vznikly mističky. Vydlabanou dužninu smícháme s osmaženou směsí slaniny, přimícháme jemně nakrájenou cibulkovou nať, kysanou smetanu, drobně posekanou petrželovou nať a polovinu jemně ustrouhaného sýra. Směs osolíme, opepříme, naplníme jí vydlabané brambory a posypeme zbylým strouhaným sýrem. Plněné brambory položíme na plech vyložený pečicím papírem a pod grilem předehřátým na 280 °C grilujeme zhruba 5 minut. Mezitím omyté, opláchnuté a osušené plátky masa osolíme, opepříme, pokapeme z obou stran olejem a na grilovací pánvi prudce opečeme z obou stran. Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a v osolené vroucí vodě vaříme asi 3 minuty. Poté scedíme, necháme okapat a zakapeme olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.