Vepřové plátky s šalotkovou omáčkou
65 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová kýta
- 250gramůŠalotka
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaRozmarýn sušený
- 2,5decilitryVíno červené
- 150gramůZakysaná smetana
- 250gramůRýže loupaná
- 2lžíceOříšky piniové
- 2kusyCibulka jarní
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
901 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
45 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Šalotky omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme i se zelenou natí na kolečka.
- 2Vepřové maso rozporcujeme na plátky, které omyjeme a osušíme.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa na něm z obou stran prudce opečeme. Během pečení je okořeníme rozmarýnem, pepřem a solí. Potom k masu přidáme nakrájené šalotky, smažíme 5 minut a přilijeme červené víno. Směs v pánvi přivedeme k varu a vmícháme zakysanou smetanu. Pod pokličkou za občasného míchání dusíme 20 minut.
- 4Ve velkém hrnci v dostatečném množství vroucí osolené vody uvaříme rýži.
- 5Na malé pánvi bez tuku prudce osmahneme piniová semínka a jarní cibulky, pak je přimícháme do uvařené rýže.
- 6Po 20 minutách dušení vyjmeme z pánve maso, zabalíme ho do alobalu a uložíme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. Omáčku v pánvi necháme ještě chvíli vařit a případně dochutíme pepřem a solí.
- 7Maso rozložíme na servírovací talíře, přidáme k němu rýži s cibulkou, polijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.