Vepřové plecko s jablkovou omáčkou
100 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová plec
- 3kusyJablka
- 180gramůCibule
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2špetkyZázvor mletý
- 0,5lžíceLibeček
- 2lžičkySůl
- 7decilitrůHovězí vývar základní
- Jablková omáčka
- 5kusůRajčata
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžícePažitka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2špetkySůl
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 4lžičkyPepř 4 barev
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
40 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
9 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Libové vepřové plecko omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Omyjeme 5 sladkokyselých jablek, rozkrájíme je na čtvrtky, zbavíme jadřinců a oloupeme. Očištěné 2 cibule drobně pokrájíme a v hrnci na oleji s máslem zpěníme. Přidáme maso a restujeme s cibulí asi 4-5 minut. Pak přidáme 3 pokrájená jablka, čerstvě pomletý pepř, mletý zázvor a sušený libeček. Přilijeme asi 6-7 dl vývaru a pod pokličkou při mírné teplotě maso dusíme přibližně asi 1 hodinu.
- 2Mezitím omyjeme a spaříme 5 rajčat, oloupeme je a nakrájíme na kostičky, které odložíme do misky. Omyjeme petrželku s pažitkou, vodu setřepeme a bylinky drobně pokrájíme.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo, na něj dáme zbylá jablka pokrájená na kostičky a restujeme je 2 minuty. Pak přidáme rajčata, sůl, cukr, směs promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme 5-7 minut.
- 4Když je maso měkké, vyjmeme je děrovanou naběračkou. Směs z pánve a zbylý vývar z masa přecedíme přes síto a prolisujeme uvařená jablka s rajčaty. Omáčku vrátíme do hrnce i s masem, dochutíme solí, posypeme bylinkami, čerstvě pomletým pepřem 4 barev, necháme přejít varem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.