Vepřové po irsku

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
47 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou krkovičku vykostíme, maso rozkrájíme na větší kostky a vložíme do 0,75 l vařící osolené vody. Opepříme, přidáme nakrájenou cibuli, oloupané, na plátky pokrájené brambory, nadrobno nasekaný česnek a na mírném ohni vaříme zakryté pokličkou přibližně hodinu.
  • 2
    Do studené vody vložíme kost z krkovičky, osolíme a přivedeme k varu.
  • 3
    Kapustu rozebereme na listy, vypereme, seřízneme žebra a rozkrájíme na proužky. Očištěný pórek krájíme na kolečka, propláchneme a spolu s nakrájenou kapustou uvaříme ve vodě s kostí. Kost vyjmeme, zeleninu scedíme, přidáme k masu.
  • 4
    Vše společně bez pokličky povaříme. Před podáváním zjemníme máslem a posypeme sekanou petrželovou natí. Podáváme bez přílohy.
  • 5
    Brambory se musí v pokrmu úplně rozvařit – nahradí omáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.