Vepřové po irsku
85 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová krkovička
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 2kusyCibule
- 300gramůBrambory
- 4stroužkyČesnek
- 0,5kusKapusta
- 200gramůPórek
- 20gramůPetržel - nať
- 80gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
47 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou krkovičku vykostíme, maso rozkrájíme na větší kostky a vložíme do 0,75 l vařící osolené vody. Opepříme, přidáme nakrájenou cibuli, oloupané, na plátky pokrájené brambory, nadrobno nasekaný česnek a na mírném ohni vaříme zakryté pokličkou přibližně hodinu.
- 2Do studené vody vložíme kost z krkovičky, osolíme a přivedeme k varu.
- 3Kapustu rozebereme na listy, vypereme, seřízneme žebra a rozkrájíme na proužky. Očištěný pórek krájíme na kolečka, propláchneme a spolu s nakrájenou kapustou uvaříme ve vodě s kostí. Kost vyjmeme, zeleninu scedíme, přidáme k masu.
- 4Vše společně bez pokličky povaříme. Před podáváním zjemníme máslem a posypeme sekanou petrželovou natí. Podáváme bez přílohy.
- 5Brambory se musí v pokrmu úplně rozvařit – nahradí omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.