Vepřové ragú se žampiony
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1stroužekČesnek
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 300gramůVepřová kýta
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaKari koření
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
28 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, osušíme a nakrájíme na hranolky. V pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme maso, očištěné a rozpůlené žampiony a za častého míchání zrpudka opékáme asi 5 minut. Osolíme a opepříme, přilijeme víno a chvíli povaříme. Vmícháme smetanu a vaříme do zhoustnutí.
- 2Nakonec pokrm okořeníme kari kořením, upravíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.