Vepřové s mexickou omáčkou mole

150 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
897 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
42 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
20 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z pomeranče vymačkáme šťávu a nakrájíme kůru (abychom ji později mohli vyjmout z omáčky).
  • 2
    Cibule, čokoládu a koriandr nakrájíme na jemno.
  • 3
    Vepřové maso vcelku osmažíme na řepkovém oleji ze všech stran dohněda. Trvá to tak 10 minut. Poté přidáme rajčatový protlak a minutu vaříme. Zalijeme horkým kuřecím vývarem, přidáme kůru a šťávu z pomeranče, celou skořici a tymián. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a dusíme hodinu a půl.
  • 4
    Mezitím připravíme omáčku. Na slunečnicovém oleji osmažíme cibuli a celé stroužky česneku (oloupané). Poté rozmixujeme.
  • 5
    Na pánvi smažíme tři minuty rajčata, poté je přidáme do mixéru. Jednu tortillu osmažíme nasucho v pánvi, natrháme na kousky a přidáme ji do mixéru. Přidáme také mandle osmažené nasucho na pánvi. Nakonec přidáme rozinky, koriandr a kmín a mixujeme dohladka. Poté vmícháme tabasco a nakonec čokoládu. Ještě rozmixujeme.
  • 6
    Maso vyjmeme z omáčky, necháme ho trochu zchladnout a nakrájíme na kostičky. Z omáčky vyjmeme skořici, kůru a trochu omáčky přilijeme do mixéru do omáčky. Trochu promixujeme.
  • 7
    Poté celou omáčku vlijeme do hrnce a zalijeme zbylým vývarem z vepřového masa. Povaříme 10 minut, přidáme vepřové maso a vaříme dalších 20 minut. Osolíme a opepříme.
  • 8
    Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky, avokádo na kostičky. Zastříkneme je limetkovou šťávou. Přidáme nasekanou petrželku a chilli papričky.
  • 9
    Podáváme s nahřátými tortillami, do kterých zabalíme omáčku mole. K tomu podáváme ředkvičkovou salsu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.