Vepřové se slaninou a fazolkami
51 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200mililitrůVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyPaprika zelená
- 4kusyRajčata
- 4kusyVepřové kotlety
- 600gramůBrambory
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 500gramůFazole bílé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4stroužkyČesnek
- 5gramůPetržel - nať
- 160gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 50mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1208 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
56 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
25 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kotlety zlehka naklepeme. Osolíme, opepříme, obalíme v mouce a pečeme je na oleji dočervena. Pak zpěníme cibuli nadrobno, dva prolisované stroužky česneku, mletou papriku, 200 ml vody, sůl a uvedeme ve var. Poté směs nalijeme na maso a dusíme ho pod poklicí doměkka.
- 2Pak ho vyndáme, k paprikové směsi přihodíme kostičky brambor, kolečka paprik a osminky rajčat, odstátých půl minuty ve vařící vodě. Přidáme tolik vody, aby vše bylo ponořené. Pokrm podusíme doměkka. Poté přidáváme 400 ml smetany s 20 g mouky a povaříme. Vložíme kotlety a vše vaříme dalších sedm minut.
- 3Fazolky uvaříme v osolené vodě s dvěma stroužky česneku. Poté je obalíme slaninou a pečeme je pět minut v troubě na 200 stupňů C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.