Vepřové steaky s olivovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 100gramůOlivy černé
- 1kusŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 720gramůVepřová krkovička
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 50mililitrůVermut bílý
- 100mililitrůVíno bílé
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 3kusyPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
53 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
848 mg
Cukr
253 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180°C. Olivy rozpůlíme, zbavíme pecek a nakrájíme na tenké proužky. Šalotku a česnek oloupeme a jemně nasekáme.
- 2Vepřové steaky osušíme, po obou stranách tence potřeme hořčicí a osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a steaky v něm opékáme po každé straně 3-4 minuty. Vyndáme a dáme ještě na 20-30 minut do předehřáté trouby.
- 3Ve zbylém oleji podusíme za stálého míchání olivy, šalotku a česnek. Zalijeme vermutem a bílým vínem a necháme odpařit asi polovinu. Přidáme smetanu a vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Ochutíme solí a pepřem.
- 4Petrželku opláchneme, dosucha otřepeme a jemně nasekáme.
- 5Steaky upravíme na předehřáté talíře, petrželku vmícháme do omáčky a omáčku podáváme k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.