Vepřové steaky s olivovou omáčkou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
53 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
848 mg
Cukr
253 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180°C. Olivy rozpůlíme, zbavíme pecek a nakrájíme na tenké proužky. Šalotku a česnek oloupeme a jemně nasekáme.
  • 2
    Vepřové steaky osušíme, po obou stranách tence potřeme hořčicí a osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a steaky v něm opékáme po každé straně 3-4 minuty. Vyndáme a dáme ještě na 20-30 minut do předehřáté trouby.
  • 3
    Ve zbylém oleji podusíme za stálého míchání olivy, šalotku a česnek. Zalijeme vermutem a bílým vínem a necháme odpařit asi polovinu. Přidáme smetanu a vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Ochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Petrželku opláchneme, dosucha otřepeme a jemně nasekáme.
  • 5
    Steaky upravíme na předehřáté talíře, petrželku vmícháme do omáčky a omáčku podáváme k masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.