Vepřové vnitřnosti na myslivecký způsob
90 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová plec
- 200gramůJátra vepřová
- 200gramůVepřové ledvinky
- 200gramůVepřové srdce
- 500gramůCibule
- 30gramůČesnek
- 800mililitrůVývar z hovězích kostí
- 300mililitrůVíno červené
- 30gramůHořčice
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 600gramůRýže dušená
- 12gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 5gramůJalovec
- 2gramyNové koření mleté
- 2gramyKmín drcený
- 150gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
49 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso, ledvinky, srdce a játra odblaníme, očistíme a nakrájíme na stejně velké kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dorůžova. Přidáme všechno maso, krátce osmažíme, podlijeme trochou vývaru, okořeníme drceným jalovcem, novým kořením, kmínem, pepřem, přidáme česnek, hořčici a podusíme. Během dušení podléváme zbylým vývarem. Nakonec přilijeme víno, zahustíme tmavou jíškou, ještě krátce podusíme a odstavíme. Teprve nyní osolíme.
- 3Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží nebo podáváme jen tak s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.