Vepřové vnitřnosti na myslivecký způsob

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
49 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové maso, ledvinky, srdce a játra odblaníme, očistíme a nakrájíme na stejně velké kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dorůžova. Přidáme všechno maso, krátce osmažíme, podlijeme trochou vývaru, okořeníme drceným jalovcem, novým kořením, kmínem, pepřem, přidáme česnek, hořčici a podusíme. Během dušení podléváme zbylým vývarem. Nakonec přilijeme víno, zahustíme tmavou jíškou, ještě krátce podusíme a odstavíme. Teprve nyní osolíme.
  • 3
    Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží nebo podáváme jen tak s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.