Vepřové žebírko s hrozny a šafránovou rýží
30 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2špetkyŠafrán
- 200mililitrůRýže loupaná
- 3lžičkySůl
- 300mililitrůVoda pitná
- 600gramůVepřové kotlety
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSkořice mletá
- 200mililitrůVíno červené
- 1lžičkaCukr krupice
- 400gramůHroznové víno
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
843 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
44 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Rýži přebereme, vypereme a scedíme. Rozehřejeme troubu na 170°C.
- 2Na polovině másla necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme scezenou rýži a za stálého míchání 0.5 minuty opékáme. Zalijeme vodou, přidáme šafrán, osolíme a důkladně zamícháme, aby se rýže u dna nepřichytila. Chvíli povaříme, zakryjeme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby.
- 3Vepřové kotlety naklepeme, ostrým nožem uvolníme kost, osolíme je, okořeníme pepřem a skořicí a po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji, celkem 8-10 minut. Opečená žebírka uložíme do tepla, šťávu podle chuti osolíme, zalijeme červeným vínem, přidáme 1 lžičku cukru a asi 5 minut provaříme.
- 4Mezitím na zbylém másle prohřejeme hroznové víno.
- 5Hotovou rýži před podáváním načechráme vidličkou, upravíme na talíře, přelijeme polovinou šťávy, na rýži položíme žebírka, obložíme prohřátými kuličkami vína a přelijeme druhou polovinou šťávy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.