Vepřové žebírko s hrozny a šafránovou rýží

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
843 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
44 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži přebereme, vypereme a scedíme. Rozehřejeme troubu na 170°C.
  • 2
    Na polovině másla necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme scezenou rýži a za stálého míchání 0.5 minuty opékáme. Zalijeme vodou, přidáme šafrán, osolíme a důkladně zamícháme, aby se rýže u dna nepřichytila. Chvíli povaříme, zakryjeme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby.
  • 3
    Vepřové kotlety naklepeme, ostrým nožem uvolníme kost, osolíme je, okořeníme pepřem a skořicí a po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji, celkem 8-10 minut. Opečená žebírka uložíme do tepla, šťávu podle chuti osolíme, zalijeme červeným vínem, přidáme 1 lžičku cukru a asi 5 minut provaříme.
  • 4
    Mezitím na zbylém másle prohřejeme hroznové víno.
  • 5
    Hotovou rýži před podáváním načechráme vidličkou, upravíme na talíře, přelijeme polovinou šťávy, na rýži položíme žebírka, obložíme prohřátými kuličkami vína a přelijeme druhou polovinou šťávy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.