Vepřový bůček na pivě
35 min.
Ingredience
- 800gramůVepřový bok
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaNové koření celé
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 2hrstiStrouhanka
- 1litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 100gramůSýr Eidam uzený 45%
- 1hrstPetržel - nať
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1284 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
118 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
799 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce rozetřeme se solí. Masox rozmícháme v hrnku ve vodě a necháme krátce povařit. Sýr jemně nastrouháme, nať petrželky opláchneme a nasekáme najemno.
- 2Vepřový bůček zbavíme kůže a nakrájíme na proužky dlouhé přibližně 5 cm a silné 1 cm.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené maso, které po všech stranách zprudka opečeme dozlatova. Pak zmírníme oheň a do pánve přilijeme vývar z Masoxu, opepříme, přidáme česnek se solí a nové koření. Vše promícháme a maso dusíme pod pokličkou doměkka. Na závěr šťávu zahustíme přimícháním strouhanky, zalijeme pivem. Omáčku alespoň 5 minut vaříme.
- 4Podáváme s bramborami, poléváme pivní omáčkou. Porce posypeme strouhaným uzeným sýrem a nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.